m

Vocent posidonium pri eu, vis sumo verear meliore at. Eos appetere accusamus et, persius appareat expetendis id vix. At discere platonem vis, mea et fugit sapientem.

Moderne omsloten tuin (Sint-niklaas)

De tuindroom van de eigenaars was een moderne tuin met een frisse uitstraling en beperkt onderhoud. Ik koos voor strakke materialen in contrasterende kleuren. Om het onderhoud te vergemakkelijken werd de beplanting in verhoogde bakken gezet. Deze is weelderig, zo worden de harder lijnen van het ontwerp wat verzacht. Tussen de witte keien staan er Japanse esdoorns, hun takken geven ook in de winter een mooi beeld. De beplanting is zo uitgekozen dat ze jaarrond aantrekkelijk is.

Moderne maar kleurrijke tuin
(Sint-Gillis-Waas)

Ontdek

Deze grote tuin was vroeger een veld met ruw gras en onkruid. De eigenaars verlangden naar een kleurrijke tuin met een strakke lijngeving en genoeg ruimte voor sport en spel. Het ontwerp is eenvoudig, met grote beplantingsvakken en sterke lijnen. Een zichtas vertrekt vanuit de living en kijkt uit op een mooie tulpenboom. Omdat de borders niet vlak bij elkaar liggen kon er gespeeld worden met verschillende kleurpalletten. In de voortuin is een monochroom pallet met vele tinten geel, van heel lichtgeel tot geeloranje. In de achtertuin zijn veel paarse kleuren aangevuld met witte, roze en rode tinten. De beplanting is los van sfeer en trekt vele vlinders, hommels en bijen aan. De mensen zijn erg blij met de veranderingen die het seizoen met zich meebrengt. Het kleurpallet en karakter van de borders zijn steeds in verandering. Dankzij de vele soorten van vaste planten is het verassingseffect groot, er valt steeds iets nieuws te beleven. In de toekomst zou er ook nog een zwembad aan de rechterkant van de tuin komen, dit omzoomd met planten. 

Weelderige voortuin (Ruiselede)

Ontdek

Deze voortuin ontwierpen we voor onze vrienden in Ruiselede. Ze wilden graag een aantrekkelijke en groene ruimte die jaarrond kleur geeft. We kozen voor groenblijvende haagstructuren die speels verspringen. Daarnaast legden we een kronkelend pad aan met stapstenen, zodat je de tuin van binnenuit kan ontdekken. We gingen voor een zacht kleurenpallet met  blauw, paars, wit en roze. Ook werden er vele bloembollen in de grond gestoken, dit om een spetterend voorjaar te garanderen. De meerstammige stuiken zijn Valse christusdoorns. In het voorjaar zijn de ontluikende blaadjes fris geelgroen en lichten ze de tuin op.

Smalle stadstuin (Sint-niklaas)

alt text 3
Ontdek

De eigenaars wisten niet goed wat ze moesten aanvangen met dit smal stukje grond. Ze wouden graag veel groen en voldoende plaats om te spelen voor de kinderen. Het werd een gezellig tuintje dat met een klein budget kan verwezenlijkt worden. De kasseien werden bijvoorbeeld tweedehands opgehaald en de tuin werd volledig zelf aangelegd. Ik koos voor een vrolijk kleurenpallet van planten die de bijtjes graag bezoeken. Na enkele maanden had je al een mooi resultaat.

Romantische tuinkamer (eigen tuin)

Deze tuinkamer is een onderdeel van mijn eigen tuin. De vormgeving is eerder klassiek: hagen en snoeivormen geven de tuin structuur. De beplanting, bankjes en bogen geven de tuin een romantische look. De beplanting is jaarrond mooi en heeft een zacht kleurenpalet. In de lente bloeien de roze tulpen. Deze worden opgevolgd door een zee van vergeet-me-nietjes samen met paarse tinten. In de zomer domineren roze en lichtroze tinten die de grijze bladtinten mooi aanvullen.

Vijvertuin op een helling (Eigen Tuin)

Deze kleuren en texturen vullen elkaar mooi aan Dezelfde foto in zwart wit, het geheel is nog steeds mooi, ook zonder kleur
Ontdek
ontdek

Deze tuin zie ik als ik uit mijn raam kijk. De tuin is in een heuvel aangelegd omdat daar het niveau van stijgt. Toen we hier net woonden stond er een betonnen keermuur. We wouden iets veel natuurlijker en droomden van een ‘natuurlijke waterstroom’ omringd door vele planten. De tuin heeft niet meteen heel uitbundige kleuren maar is jaarrond prachtig. In de lente geven talloze bloembollen het beste van zichzelf. In de zomer geven blauwe en witte kleuren een frisse look en in de herfst gloeien de rode en oranje tinten. Zelfs in de winter is de tuin niet doods dankzij de wintergroene planten.

Tuin met golvende lijnen (HAMME)

alt text
ontdek

Deze tuin was een verwilderde struikentuin. De eigenaars droomden over een tuin met veel kleur en bloemen. Er werd een ontwerp gemaakt met golvende lijnen, een rondwandeling en vele leuke hoekjes om te vertoeven. We kozen ervoor om zo goed als alle stuiken en conifeerhagen te verwijderen maar alle bomen werden behouden. Na het rooien leek de tuin plots veel groter. Om de aanleg betaalbaar te maken wordt er gewerkt in fases. De eerste fase is reeds afgerond, het terrein is vrijgemaakt en genivelleerd en een stukje van de bloementuin is aangeplant. Meerdere foto’s volgen nog!

Kleurrijke balkontuin (Sint-niklaas)

ontdek

Dit was ons eerste echte eigen tuin. Niet vanop de grond maar op vijf verdiepen hoog. We kozen een appartement met twee terassen aan. Eentje oostgericht en dus ’s morgens en smiddags in de zon. Op het ander kon je tot zonsondergang genieten van de avondzon. We creëerden verschillende plekjes om te zitten en te genieten. Zo was er een ontbijtterrasje, een namiddaglounge, afterwork chillspot, en een grote eetplek om ’s avond vrienden uit te nodigen. Elke centimeter die overbleef werd gevuld met potten met struiken, boompjes, vaste planten, bollen en knollen. Het was daar echt genieten in een oase van groen. Ook aan kleur was er geen gebrek. Ik vond tuinieren op een balkon dan ook geen beperking… alles is mogelijk!